Tidligere arrangementer

Her kan du læse om nogle af de arrangementer, vi tidligere har afholdt i Business Club Aarhus.

Lars Findsen

Spionchefen - erindringer fra celle 18

Over 130 medlemmer var mødt op for at høre spionchefen Lars Findsen i Business Club Aarhus.

Og det var en fuldstændig fængende og meget personlig beretning som Lars delte med klubben omkring sin karriere som chef for FE og PET.

Han fortalte også levende, afklaret og nærværende om sine oplevelser de seneste par år som hjemsendt, fængslet og nu løsladt med udsigt til en retssag i 2024.

En virkelig intens og interessant aften med sigte ind i en verden, de fleste af os kun kommer i nærheden af i kriminalromaner.

Efter oplægget fortsatte vi aftenen i Dypångs flotte lokaler med lækker mad og networking.

Rane Willerslev

- Tænk vildt!

Vild, vildere, Willerslev!

Da Rane Willerslev i går besøgte klubben, var det med lige dele høj energi, tung faglig viden og smittende crazyness. Han formår virkelig at tryllebinde et publikum med sine vilde historier om alt fra sin tid som pelsjæger i Sibirien og til hans syn på ledelse, innovation og kreativitet.

“Kreativitet er oversættelse af viden fra et domæne til et andet” mener Rane, og på den måde får han trukket kreativitet ud af formningslokalet og gjort det til et håndgribeligt, ufarligt værktøj, vi bør gribe til lidt oftere. Hvis altså vi mener det der med, at vi er “dynamiske, nytænkende, forandringsparate” – og hvad vi ellers går og siger om os selv.

Efter et medrivende foredrag fortsatte vi aftenen med en lækker middag hos Musikhuset.

Smukfest med klubben – VIP

- med Danmarks smukkeste netværk

Netværket beviste atter i år, at det der med at stå i bøgeskoven – nogen gange under et regnslag – med en lille dram i hånden, kan noget helt særligt, når det kommer til at netværke.

Det var 60 veloplagte og særdeles hyggelige medlemmer, der onsdag indtog Smukfest til et VIP arrangement. Dagen bød på både backstage rundvisning, networking hos Sparekassen Kronjylland, middag hos Wassim Halal og naturligvis mulighed for at høre masser af god musik sammen.

En super dag med Danmarks smukkeste netværk!

Business Dating

- med Christian Mathiasen

Sikke en stemning sådan 50 erhvervsfolk kan generere, når de bliver sluppet løs i solskin på Salling Rooftop!

Den 8. juni holdt vi Business Dating i Business Club Aarhus. Det er strictly networking i højt tempo og med fokus på at skabe værdi. For sig selv og hinanden.

Alle deltagere møder min. 15-20 nye, spændende mennesker på 1 1/2 time, så der er fart på elevatortalen.

Netop elevatortalen gav Christian Mathiasen nyttige tips & tricks til, hvordan man leverer godt og interessant, da han holdt oplæg om “Den gode elevatortale” som optakt til dagens Business Dating.

EVITA på Aarhus Teater

- og farvel til Christian Mathiasen

Business Club Aarhus holdt i går generalforsamling på Aarhus Teater.

Her sagde vi farvel til vores bestyrelsesformand, Christian Mathiasen, der gennem 36 år har styret klubben godt og sikkert mod den vækst, den har i dag. Christian kunne aflevere et netværk med rekordmange medlemmer og arrangementer og en virkelig god, solid økonomi.

Efter generalforsamlingen og Christians afskedsreception fortsatte vi aftenen med en skøn middag i Kampmannsalen, og derefter nød vi den smukt opsatte EVITA i store sal.

En virkelig dejlig aften i netværket.

Les Deux

- med Andreas von der Heide

Hos Les Deux dyrker medarbejderne crossfit og møder kun to gange om ugen. De har indendørs basketballbane på kontoret foran deres showroom. Og så har flere medarbejdere har fået tatoveret “Les Deux” på kroppen.

Det er bare et par nedslag, der viser at Les Deux går sine helt egne veje, når det kommer til ledelse, markedsføring og kommunikation. “Og det virker”, siger deres co-founder Andreas Christian von der Heide. “Det skal være fedt at gå på arbejde og højt til loftet, når man er ansat hos os.”

Måske er det derfor, at virksomheden på 14 år er vokset fra at lave t-shirts til i dag at være et internationalt modebrand?

Da Andreas d. 13/4 fortalte om Les Deux vækstrejse i Business Club Aarhus, fornemmede man, at kulturen i virksomheden er gennemsyret af Andreas’ drive og passion, og man kunne ikke undgå at blive fascineret af deres udvikling og resultater. Meget spændende og inspirerende.

Efter oplægget nød vi en middag hos Novicell i deres flotte lokaler.

Jubilæumsgalla

- Karen-Marie Lillelund og Sascha Dupont

Kan man netværke, mens man synger “Hey Jude”, “Malaga” og “I will survive”?

Det kan man da i hvert fald!

Det gjorde vi nemlig i fredags, da vi holdt 40 års jubilæumsgalla på Varna. Her var der skruet op for lyden, mens Sascha Dupont holdt pianobar og spillede evergreens med klubbens medlemmer samlet omkring flyglet. Det var super sjovt.

Inden vi nåede så langt, smagte vi på bobler, spiste en lækker middag og havde besøg af Karen-Marie Lillelund, som holdt et fantastisk underholdende foredrag om Humor i ledelse.

Tak til alle medlemmerne af Business Club Aarhus for at være med til at lave den bedste aften.

Brain Based Work Design

- med Louise Opprud

D. 9/2 holdt Louise Opprud et knivskapt og toptunet foredrag i Business Club Aarhus. Afsættet var, hvordan vi designer vores arbejde, så vi udnytter vores hjerners kapacitet bedst muligt.

Vi fik bl.a. at vide hvorfor man aldrig må holde møder om formiddagen. Hvorfor kreativitet trives godt om eftermiddagen. Og hvorfor komplekse opgaver skal løses de første 7 vågne timer af døgnet. Super interessant og lærerigt.

Efter oplægget havde vi Moesgaard Museum helt for os selv, så det gav en helt særlig stemning af “Nat på Museet-stemning”, da vi nød en lækker middag i museets smukke rammer.

Kommunikation er magt!

- med Jesper Klit

Vi skød 2023 ind med nytårskur i Business Club Aarhus sammen med 120 medlemmer. Aftenens oplægsholder var kommunikationsekspert Jesper Klit. Jesper kom med tips & tricks til god, autentisk, fængende kommunikation og krydrede pointerne med masser af eksempler og involvering af deltagerne. Det var lærerigt og underholdende. Og leveret med masser af gennemslagskraft – lige i tråd med temaet.

Efter oplægget nød vi en lækker middag i de smukke, rå rammer i Turbinehallen.

Business Dating

- med Dorthe Hansen Carlsen

Netværker du i blinde? Det spørgsmål startede Dorthe Hansen Carlsen med at stille medlemmerne af Business Club Aarhus, da hun i dag holdt oplæg i klubben om strategisk networking.

Og det er vel i grunden et godt spørgsmål at stille sig selv, når nu man bruger tid, energi og penge på at netværke som en del af sit job.

Heldigvis kunne Dorthe dele gode tips & tricks til, hvordan man kommer i gang med at netværke strategisk, så man får fuld valuta for sin netværksindsats. Bl.a. skal man huske reglen om netværks-karma, der handler om give, give og give uden at forvente at få noget igen. For det skal helt sikkert nok komme.

Efter oplægget tog vi straks Dorthes medicin og gik i gang med Business Dating i Business Club Aarhus. Der var masser af energi, koncentration og go-giver-attitude, da 40 virksomheder stak hovederne sammen for at finde ud af, hvad de kan hjælpe hinanden med.

Thomas Rathsack

- Attitude - Brug din mentale ammunition

“Det mest destruktive narkotikum, der kan skaffes uden recept, er selvmedlidenhed”.

Bom! Sådan kridtede tidl. jagerpilot Thomas Rathsack banen op, da han 9/11 holdt oplæg for +100 medlemmer af Business Club Aarhus.

Med lige dele dræbermaskine og ydmyghed fortalte han sin fascinerende historie med alle de bump på vejen livet giver. Thomas’ pointe var, at det er ens egen personlige attitude, der gør hele forskellen, i fht. hvordan du mestrer de udfordringer, du møder.

Det krydrede han med masser af eksempler fra alt fra krigszoner over narkokarteller til arbejdspladsen, hvor han også mener, at den enkeltes attitude gør en afgørende forskel – både for en selv og ens kollegaer.

Bæredygtig Business

- med Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted

Kan det egentlig betale sig at være bæredygtig i business? Det korte svar er: JA! Det forklarede Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted fra The Upcycl, da de besøgte Business Club Aarhus og holdt foredraget Bæredygtig Business.

Og vi ved det godt. Vi bliver nødt til at tænke bæredygtigt, hvis vi vil passe på kloden. Men hvor starter man lige? Hvad skal man gøre for at undgå greenwashing? Og hvordan kan man gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel? Det var noget af det, vi fik viden om og konkrete råd om, fra både Steffen og Rikke. Meget interessant, lærerigt og inspirerende.

Efter oplægget delte vi bæredygtighedserfaringer rundt ved bordene, men vi nød en dejlig middag i Smedien – naturligvis uden at levne – for at bekæmpe madspil. 😉

Du kan hente Steffens præsentation her.

Du kan hente Rikkes præsentation her.

Michael Svarer og Helge Pedersen

- økonomisk temperaturmåling

Det var to veloplagte, økonomiske kapaciteter der torsdag d. 15/9 holdt foredrag i Business Club Aarhus.

Først gav cheføkonom hos Nordea, Helge Pedersen, et friskt nedslag i verdensøkonomien. Han berørte alt fra Corona til energikrise og krigen i Ukraine, og forklarede hvilken påvirkning, disse fakturer har på de økonomiske tendenser. Herefter overtog professor og tidl. overvismand, Michael Svarer, scenen. Han tog et nationalt perspektiv, og beskrev hvordan de globale strømninger påvirker inflationen, renten, arbejdsløsheden m.v. i Danmark.

To super skarpe, interessante og velleverede oplæg, som på fornemste vis tegnede et billede af den økonomiske situation både globalt og nationalt.

Efter oplæggene var Nordea vært ved lidt lækkert at spise i deres nye, fine domicil.

Du kan hente oplægsholdernes præsentationer her:

Helge Pedersen og Michael Svarer

“Det hele handler ikke om dig”

- med Niels Overgaard

Der var højt humør og fuld sol, da netværket mødtes efter sommerferien til netværkskaffe og putte-konkurrence hos Lyngbygaard Golf.

Dagens foredragsholder var forfatter, kommunikationschef og hverdagsstoiker Niels Overgaard, som på inspirerende vis holdt oplægget “Det hele handler ikke om dig”.

Her fortalte han om de fem stoiske dyder, som er:

  1. Fokuser på det, du kan gøre noget ved
  2. Succes er at gøre det rigtige
  3. Vær disciplineret
  4. Vær bevidst om døden
  5. Forstå, at det hele ikke handler om dig.

Det var super spændende. Og rammende. Og helt sikkert værd at prøve af, da gevinsten ved at leve efter de fem principper ifølge Niels Overgaard er et liv med mere mening, sindsro og balance.

Smukfest med klubben

- VIP

Onsdag d. 3/8 2022 blev dagen hvor klubben udførte et videnskabeligt eksperiment. Nemlig hvad der sker, når man mikser solskin, bøgetræer, erhvervsfolk – og Justin Bieber?

Og konklusionen var klar: Det får man en rigtig god cocktail ud af.

Det blev en rigtig dejlig dag med velkomstbobler hos Sparekassen Kronjylland, guidet rundvisning på festivalpladsen, dejlig mad i VIPPEN og masser af god musik og skøn stemning.

Intuition i ledelse med Mette Møller

- og Cabaret på Aarhus Teater

I en fyldt Kampmannsal satte erhvervspsykolog Mette Møller netværket i stævne til et spændende oplæg om intuition i ledelse. Det var interessant at høre, hvordan selv topledere oplever stigende accept af at træffe beslutninger på baggrund af deres intuition. For bare få år siden, ville det have været utænkeligt at sige højt, fordi det ville blive betragtet som useriøst, at lytte til mavefornemmelsen. Men sådan er det ikke mere.

Mette havde inviteret tre paneldeltagere med til at fortælle deres personlige historier om at lytte til intuitionen som leder. Deltagerne var direktør i CABI Mette Rønnau, Mayor Appeal Director i Børns Vilkår Flemming Dybbøl og bestyrelsesformand Christian Mathiasen. Alle tre havde forskellige erfaringer med og perspektiver på at bruge deres intuition aktivt i deres arbejde. Eksempelvis nævnte Christian Mathiasen, at når han har ansat en ny medarbejder, har han samlet masser af fakta i form af interview, test og praktiske opgaver, men til slut har han altid spurgt: “Hvad siger mavefornemmelsen”?”.

Oplægget gav grobund for nogle interessante snakke rundt om ved bordene under den efterfølgende middag. Til slut kom Sascha Dupont og introducerede aftenens forestilling, Cabaret, som vi rundede aftenen af med at se på Aarhus Teater.

PowerPoint i verdensklasse

- med Kenn Hansen

“Enhver idiot kan gøre ting komplekse, men det kræver et geni at gøre det enkelt.” Det var Kenn Hansens basslinje i fht. at levere gode, modtagervenlige og interessante præsentationer. Han delte guldkorn ud om alt fra opbygning af en perfekt præsentation til tips & tricks om smarte genveje i PowerPoint, og hvordan du brænder igennem online. Det var super inspirerende – og rammende – for det var nok ikke alle, der kunne sige sig fri for at lave nogle de klassiske “fejl” han pinpointede. Efter Kenns oplægs fortsatte vi aftenen med netværk over dejlig mad og vin i det nye tårn hos Systematic.

Poul Due Jensen

- Grundfos' CEO og Koncernchef

“Hvis der på min gravsten kunne stå, at jeg har været med til at levere vand til 300 mio. mennesker, der mangler. Så vil jeg være tilfreds.” Det var udmeldingen fra Poul Due Jensen, da han i går holdt oplæg i Business Club Aarhus, og bl.a. talte om, hvilket aftryk han gerne vil sætte i verden.

Poul Due Jensen var særdeles veloplagt, meget nærværende, ærlig og energifyldt, og man fornemmede tydeligt, at han virkelig brænder for Grundfos. Han delte sine visioner for virksomheden, og hvad han har fokus på som 3. generation i familievirksomheden. Afslutningsvis delte han nogle af de dilemmaer, Grundfos står i i øjeblikket pga. krigen i Ukraine, og det gav grobund for nogle rigtig gode debatter rundt om ved bordene.

Efter oplægget fortsatte vi snakken over en lækker middag i Novicells flotte lokaler.

Forårskur med Steffen Brandt

Stemningen var helt i top da +100 medlemmer af klubben mødtes til Forårskur med Steffen Brandt. Stef …

Stemningen var helt i top da +100 medlemmer af klubben mødtes til Forårskur med Steffen Brandt. Steffen var i sit es, og strøede om sig med både anekdoter, charmerende jysk humor og TV2 hits, så det efterhånden kneb for de mange deltagere at blive siddende på stolene. Efter Steffens musikalske oplæg fortsatte vi aftenen med højt humør og networking i Dypångs lækre lokaler.

Lisbeth Knudsen

- vilde problemer og vilde visioner

Altid top-kompetente Lisbeth Knudsen var på besøg i Business Club Aarhus d. 1. februar, hvor hun gav et indspark på hvilke udfordringer og muligheder, der venter os de kommende år. Hun fremhævende bl.a.:

  • Bæredygtighed og grøn omstilling. Her understregede hun, at opgaven starter hos ledelsen, men at vi har en fordel i den store opbakning fra de unge medarbejdere.
  • Digitalisering og det digitalt forandrede samfund. Her kommer der til at blive mange flere situationer, hvor mennesker og maskiner arbejder sammen på en langt mere integreret måde end i dag. Det er i den sammenhæng vigtigt at huske, at hemmeligheden ved at lykkes digitalt er analog. Med analogt menes mennesker.
  • Mennesker og ressourcer. Det største problem bliver ikke manglen på penge, men manglen på hænder og hoveder. Eksempelvis nævnte hun at der i 2030 forventes at være behov for 44.000 flere medarbejdere end i dag, hvis serviceniveauet skal opretholdes.

Således opløftede – eller i hvert fald klogere – nød vi en lækker middag hos NIRAS, mens der livligt blev drøftet de mange scenarier, som Lisbeth havde givet bolden op til.