Tidligere arrangementer

Her kan du læse om nogle af de arrangementer, vi tidligere har afholdt i Business Club Aarhus.

Jyllands-Postens chefredaktør

Jacob Nybroe

Jyllands-Posten chefredaktør, Jacob Nybroe, tog veloplagt imod medlemmerne af Business Club Aarhus i avisens flotte, nye mediehus på havnen i Aarhus. “I er faktisk de allerførste gæster, vi har til et stort arrangement”, fortalte han, og man mærkede tydeligt hans glæde ved endelig at kunne bruge huset til det, der er tanken med det – nemlig at kunne invitere folk inden for og komme tættere på livet i byen.

Jacob fortalte begejstret om ambitionerne for avisen, om fremtidens mediebillede, “fake-news”, de udfordringer han ser hos Jyllands-Posten og medierne generelt og rundende til sidst oplægget af med at åbne for en debat om sexisme.

Det var hele tiden en meget åben, interesseret og skarp chefredaktør, der indbød til dialog og til gengæld fik med masser interaktion og spørgsmål fra deltagerne.

Efter oplægget blev vi vist rundt i huset inden for og sluttede af med en lækker middag på øverste etage med udsigt over havnen.

Business Dating

- nu med visir og håndsprit

Det blev en formiddag med masser af god stemning og høj energi, da vi holdt Business Dating i Business Club Aarhus i dag. For første gang bevæbnet med mundbind, visir og håndsprit, så vi kunne overholde alle retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Det gik heldigvis uproblematisk, og det var dejligt at mærke engagementet fra alle deltagerne i fht. at få det til at lykkes både at netværke og passe på sig selv og hinanden.

Inden vi nåede til selve Business Datingen fyrede skuespiller og performancetræner, Dorthe Hansen Carlsen, op under os med sit inspirerende og lærerige foredrag “Ta’ scenen og brænd igennem¨.

Du kan hente Dorthes præsentation her og hendes pitchmodel her.

Besøg Ree Park

- mød Karsten Ree og Jesper Stagegaard

Karsten Ree var i sit es, da han holdt oplæg i Business Club Aarhus på hjemmebane i Ree Park i går d. 10/9 2020. Han fortalte veloplagt om sin karriere og delte ud af historierne omkring salget af Den Blå Avis til 2,1 mia., der gjorde ham til en af Danmarks rigeste mænd. Vi kom vidt omkring – fra Nokia over Cimber Sterling til Amagerbanken – hele tiden krydret med farverige fortællinger fra Karstens Rees liv.

Bagefter fortalte Ree Parks direktør, Jesper Stagegaard, passioneret og engageret om Ree Parks arbejde i fht. naturbeskyttelse og beskyttelse af truede dyrearter både i Ree Park og i Kenya. En stor og vigtig indsats, der er med til at sikre sameksistensen mellem mennesker, natur og dyr.

Efter to meget inspirerende oplæg fik vi serveret en lækker middag i de smukke rammer på Central Station i Ree Park. Stemningen var høj, og man fornemmede at netværket – trods forskellige Corona-restriktioner – nød at være samlet igen og have mulighed for at netværke med hinanden med både afstand, albuestød og kuvert-håndsprit.

Fotograf: Anne M. Riisom Svinth, Marketingansvarlig, Ree Park Safari.

Henrik Drusebjerg

- Chefstrateg hos Danske Bank

Ingen PowerPoints. Ingen flip-over. Ingen noter. Bare hard-core, analogt foredrag for fuld udblæsning.

Og det var fantastisk.

Henrik Drusebjerg gav onsdag aften et fængende og tempofyldt foredrag i Business Club Aarhus, hvor han tog os med på tur kloden rundt og delte ud af sine forventninger til den økonomiske udvikling fra USA til Indien.

Udsigterne til vækst herhjemme var udmærkede på den korte bane, men perspektiverne på lidt længere sigt var ikke alt for opløftende. Og det gælder egentlig hele EU og ikke mindst Storbritannien efter Brexit. Mellemøsten og Rusland forventede han heller ikke vil røre mærkbart på sig, og helt skidt ser den økonomiske udvikling ud i Japan. Anderledes er billedet i Indien og Kina, der begge har potentialet til at blive de helt store vækstmotorer de kommende år.

I kontrast til de lidt dystre, økonomiske udsigter, var Henrik Drusebjergs facon og personlighed. Hans evne til at gøre selv de mest tørre tal levende er forbilledlig, og han formår at krydre sine strategiske analyser med så mange historier og veldoseret humor, at det var svært at gå alt for pessimistiske fra foredraget.

Bagefter ventede en flot rundvisning i Danske Bank nye domicil, hvor vi kunne komme rundt i huset og se det indefra, inden vi rundede aftenen af med vin og tapas i atriummet.

Nytårskur og Primadonnaledelse

- med Kasper Holten fra Det Kgl. Teater

Kasper Holten leverede en præstation, der er en primadonna værdig, da han i går holdt oplæg til Business Club Aarhus’ nytårskur. I ordets allerfineste forstand. Han var nærværende, knivskarp, begavet, morsom, ærlig, reflekterende og top professionel. I næsten to timer havde han de +100 deltagere i sin hule hånd, mens han indlevende fortalte om sin hverdag som direktør for Det Kongelige Teater.

Og det er en helt særlig verden, han bevæger sig i, med masser af passionerede personligheder, der måske nok kan kaldes primadonnaer og være både vanskelige og krævende.  Men grunden er, ifølge Kasper, at de hver dag skal sætte sig selv på spil, præstere det ypperste og blive ved med at overgå sig selv. Det pres avler både store personligheder og stor usikkerhed, men han mener også, at netop de typer – de store talenter – er vigtige i organisationer. Det gælder både i teateret og i erhvervslivet, hvis vi skal levere store præstationer. Vi skal som ledere bare lære at lede dem, så de kan få lov at blomstre, med respekt for de øvrige medarbejdere i organisationen.

Med den inspiration fortsatte vi aftenen i den smukke Buegang på Aarhus Teater med nytårsbobler og en lækker middag, mens der blev netværket, snakket og grinet.

Så er netværksåret 2020 skudt i gang – vi glæder os til at se jer til årets arrangementer!

Business Dating

- med flere medlemmer end nogensinde

Da vi denne gang holdt Business Dating var det på Salling Rooftop med 59 friske medlemmer af klubben. Så mange har vi aldrig været før til Business Dating! Man mærkede med det samme, at folk var kommet for at netværke. Snakken gik og stemningen var i top, og selvom det var først på dagen, var nysgerrigheden og interessen for de andre medlemmer stor. Efter morgenmaden slog drengene bag Sales Diversity Lab tonen an med oplægget “Alt det du ikke får gjort”, hvor de belyste nogle af udfordringerne i salgsarbejdet – og hvad man kan gøre ved det. Du kan hente deres præsentation her.

Herefter startede selve Business Datingen, hvor deltagerne på kort tid fik mulighed for at lære mange af menneskene bag virksomhederne bedre at kende og måske spotte snitflader for samarbejde, samhandel, sparring eller andet værdiskabende.

En rigtig hyggelig og energigivende formiddag!

Timm Vladimir

- Team Cooking hos og med Timm Vladimir

Hvornår har du egentlig sidst snittet oksefilet til tatar sammen med en HR direktør? Eller monteret din risotto med hjælp fra en partner fra en af byens større advokatfirmaer? Nej vel! Det kan ellers varmt anbefales. Der opstår nemlig pludselig fornyet respekt udi kulinariske discipliner, man ikke troede ens netværkskollegaer mestrede. Og en klædelig hjælpsomhed fra andre. Alt sammen noget der resulterede i en overordentlig god stemning, da vi i går mødtes til Team Cooking hos Timm Vladimirs Køkken.

Timm Vladimir styrede slagets gang med kærlig hånd og masser af historier fra det virkelige (iværksætter) liv, hvor han delte ud af sine erfaringer – ikke mindst om, hvordan man IKKE skal gøre. Med lige dele humor og passion for mad guidede han os sikkert i mål med en lækker, hjemmegjort middag som belønning.

En rigtig god aften og en særdeles hyggelig måde at få 80 ledere til at arbejde sammen på!

The Rise of Skywalker

- med Arlas CFO Natalie Knight

“In a Galaxy far, far away”, “Luke, I am your Father” og “May the Force be with you” var bare et par af de referencer til Star Wars, som Arlas CFO, Natalie Knight, fik flettet ind i sin præsentation, da hun holdt oplæg i Business Club Aarhus.

Måske er Star Wars ikke det mest oplagte univers at referere til, når man taler om Arlas forretningstransformation, men nu er Natalie Knight heller ikke en helt traditionel CFO. Hun fik på forbilledlig vis formidlet komplekse forandringsprocesser, nøgletal og forretningsstrategi ved at pakke dem ind i en pop-kulturs kontekst. Det var ambitiøst, velfungerende og underholdende på samme tid.

Efter et meget interessant foredrag, hvor vi også rundede kulturforskelle mellem danske og internationale virksomheder, fortsatte aftenen med en dejlig middag og rundvisning i GODSBANENs spændende, rå lokaler.

Ved du, at du er gift med din bestyrelse?

- med Sanna Suvanto-Harsaae

Sanna Suvanto-Harsaae er en helt særlig kapacitet, når det kommer til bestyrelsesarbejde. Hun er knivskarp. Direkte. Yderst kompetent. Og sjov. Ikke kun fordi hun taler “Svinsk” – et sprog, der ifølge hende selv er sammentrækning af Svensk og Finsk. Men også fordi, hun ikke lægger fingrene imellem, når hun skal understrege sine pointer og holdninger gennem underholdende historier fra sit liv på bestyrelsesgangene.

Og humoren er vigtig for Sanna, når hun arbejder som bestyrelsesformand eller -medlem i nogle af Nordens helt store virksomheder. De faglige bestyrelseskompetencer, skal naturligvis være på plads. Her fremhæver hun bl.a. evnen til at turde tage konflikter og løse dem, evnen til  at samarbejde professionelt som et high-performance team og evnen at matche kompleksitetsniveauet på CEO niveau. Men derudover, så anser hun humoren som en yderst vigtig ingrediens i bestyrelsesarbejdet. “For”, som hun siger, “man kan ikke grine med nogen, man ikke stoler på.”

Efter et helt igennem spændende foredrag fortsatte vi snakken over en dejlig middag og et glas vin i NIRAS flotte lokaler.

Mange har efterspurgt Sannas præsentation, og jeg har fået lov at dele det meste af den. Du kan hente den her.

 

Peter Warnøe

- fra Løvens Hule og CEO i Nordic Eye

“I ser nu lidt tamme ud!” var velkomsthilsnen fra Peter Warnøe, da et par unge herrer fra klubben præsenterede sig som “de nye løver”. Selvfølgelig sagt med masser af glimt i øjet og med samme lune humor, som kendetegner ham i Løvens Hule.

Peter fortalte levende og meget underholdende om sin karriere, om iværksætteri, om dét at spotte en god investeringsmulighed, at sætte “de rigtige” mennesker sammen, netværk og hans seneste virksomhed – Nordic Eye – hvor han sammen med Lars Tvede investerer i bl.a. Tech- og livsstilsvirksomheder. Løvens Hule blev naturligvis også rundet, men størst indtryk gjorde det, at han også delte sine fiaskoer med deltagerne. Hvad det gjorde ved ham som menneske. Hvad han lærte. Og hvordan han “kom igen”.

Efter foredraget blev Peter og tog sig god tid til at tale med de mange deltagere, der gerne ville vende noget med ham. Hvem ved, måske blev en af klubbens virksomheder spottet…

Business Dating

- på toppen af Aarhus

Bedre udsigt får man vist ikke på en date! EY har et imponerende vue ud over hele Aarhus bugten, når man sidder på terrassen en sommermorgen i juni klar til at gå i gang med dagens første date. Fire veloplagte netværkere er samlet i hver gruppe. Alle nysgerrige på at finde ud af, hvordan der kan skabes værdi mellem de forskellige virksomheder. Tiden er knap og hvert kvarter skifter man gruppe og møder på den måde rigtig mange, spændende mennesker i løbet af formiddagen. En både effektiv, sjov og hyggelig måde at lære byens erhvervsfolk at kende og udvide sit netværk!

Tak til EY for værtsskabet og til Kasper Freudenthal for energizer om “Det gode salg”.

The Rocky Horror Show

& "Lær at gennemskue en løgn"

Latexhandsker, konfetti og vandpistoler. Det er ikke lige det, vi plejer at have med til netværksmøde i Business Club Aarhus. Men da vi d. 8/5 mødtes på Aarhus Teater, var det med The Rocky Horror Show på programmet, og så hører det sig ligesom til. 

Vi startede selvfølgelig først ud i den seriøse ende med et super skarpt oplæg af Niels Krøjgaard med overskriften “Lær at gennemskue en løgn” efterfulgt af en virkelig lækker middag i Kampmannsalen. Herefter var vi klar til at indtage Store Sal og møde “Frank`n´Further, Rocky, Brad, Janet og alle de andre kult-karakterer fra The Rocky Horror Show.

– Og konfetti og latexhandsker gør altså ikke mindre sjovt at netværke…

Hvis du vil se Niels Krøjgaards præsentation, kan du hente den her.

Helle Thorning-Schmidt

Danmarks fhv. Statsminister

Over 100 medlemmer af Business Club Aarhus var mødt op for at høre Danmarks tidligere Statsminister, Helle Thorning-Schmidt, i Business Club Aarhus. Og hun leverede i den grad varen! Med begge ben i næsen og noget på hjerte. Hun talte lidt Brexit, EU og dansk politik, men lagde vægten på sine personlige holdninger og refleksioner omkring ledelse, magt, ansvar og den læring, der ligger i at skifte spor midt i karrieren.

Uanset hvilket politisk ståsted man har, så sad man tilbage med en oplevelse af at have mødt en kvinde med power, intellekt og masser af humor og selvironi.

Efter foredraget havde Helle Thorning-Schmidt god tid til spørgsmål fra medlemmerne og selfies med dem, der ønskede det. Herefter fortsatte vi aftenen og snakken over dejlig mad og vin i Juhl Bach Holding flotte, nye hovedkvarter.

Pseudoarbejde

- med Anders Fogh Jensen

Spændende netværksarrangement på ARoS d. 13/3 med fuldt hus, god stemning, interessant foredrag om Pseudoarbejde og dejlig middag under “regnbuen”.

Et af medlemmerne skrev sådan her på LinkedIn efter arrangementet:

SÅ GÅ DOG HJEM……………………. 🙂 I 1930 forudsagde den engelske økonom John Maynard Keynes, at vi ville få en 15 timers arbejdsuge pga. effektiviseringer. Det skete ikke. Effektiviseringerne blev ikke omdannet til fritid. Vi fik i stedet for travlt med at lave ingenting, i hvert fald ifølge filosoffen Anders Fogh. Han underholdt i går til et fantastisk netværksarrangement på Aros med Business Club Aarhus. Spørgsmålet er, hvordan kommer vi af med pseudoarbejdet (arbejde der ikke skaber værdi), så vi kan gå tidligere hjem?

Her kommer 4 bud:

1. Vi kan skrue op for opmærksomheden, så vi begynder at få øje på alt pseudoarbejdet.

2. Vi kan åbne op for nysgerrigheden, så vi begynder at stille spørgsmål. Hvorfor gør vi det?

3. Vi kan lytte til de ny-ansatte, som endnu ikke har ”plejer-briller” på. Hvad er det de ser, som vi ikke længere kan få øje på.

4. Vi kan have modet til, at give slip på det, der ikke længere skaber værdi.

Tak til Helle Iversen fra Mindful at Work for en skarp opsummering af aftenens pointer.

Morten Münster

- Jytte fra Marketing er desværre gået...

Over 160 medlemmer var mødt op for at høre Morten Münster i klubben forleden – og de blev ikke skuffede. Med masser af anekdoter, historier og rammende eksempler spiddede han vores adfærd som mennesker og gjorde det tydeligt, hvorfor noget så banalt som ændring af adfærd alligevel kan være så svært.

Som noget nyt havde vi Marlene Ahlgreen fra Erhvervsakademi Aarhus til at lave et visuelt referat under foredraget. Se den spændende proces og resultatet her.

Per Bank

Salling Groups CEO

Traditionen tro markerede vi det nye år med nytårskur i Business Club Aarhus. Vi slog tonen an for netværksåret 2019 med levende musik, bobler, middag og et inspirerende oplæg leveret af en af landets tungeste erhvervsledere, nemlig Per Bank, CEO i Salling Group.

Han fortalte om Dansk Supermarkeds forvandling til Salling Group. Om de helt store, strategiske greb og satsninger. Om de små, “usynlige” detaljer, der bare slet ikke er ligegyldige. Og så fortalte han om fremtidsplanerne, om sine perspektiver på ledelse, og om hvad, der ifølge ham, definerer en god leder.

Skarpt, tempofyldt, vedkommende og meget interessant.

Efter Per Banks indlæg fortsatte aftenen med dejlig mad og netværk i de flotte rammer hos Savvaerket.

Så er 2019 ligesom i gang!

Business Dating

Masser af gode folk og masser af netværk!

Masser af gode folk. Masser af energi. Og masser af kaffe. Det er et godt udgangspunkt for en Business Date. Og det hele var til stede i rigelige mængder da knap 60 medlemmer tidligt tirsdag morgen mødtes hos MokkaHouse. Vi startede med dejlig morgenmad fra Stubbs og et inspirerende oplæg af erhvervspsykolog Thomas Tengstedt, der handlede om bruge sin personprofil aktivt i kommunikationen med andre mennesker. Det blev sat i spil umiddelbart efter til Business Datingen, hvor konceptet er, at lære de andre medlemmer bedre at kende, tale lidt med mange og finde ud af, hvad vi kan hjælpe hinanden med. En både hyggelig, hektisk og værdiskabende start på en helt almindelig tirsdag.

Kamstrups nye CEO

- Kim Lehmann

Den 19. november tog Kamstrups CEO, Kim Lehmann, imod netværket på virksomhedens hovedkontor i Skanderborg. Han fortalte inspirerende om virksomheden – udfordringerne og mulighederne – og løftede sløret for hovedpunkterne i deres fremtidige strategi og vision. Kim tiltrådte som CEO hos Kamstrup d. 1/1 2018, men har en lang karriere som topleder bag sig. Derfor var det også særdeles interessant at høre Kim folde sit syn på ledelse ud, og fornemme hans mange overvejelser om, hvad god ledelse er, og hvilke principper og værdier, han forsøger at bringe i spil som leder.

Efter Kims oplæg serverede Kamstrup en dejlig middag inden vi trak i “arbejdstøjet” og begav os ud i produktionen. En meget spændende aften med netværket!

 

Bjarne Corydon

Børsens adm. direktør

Det var næsten som at sidde i salonen på et krydstogtskib, med havudsigt så langt øjet rakte, da vi mødtes til netværksarrangement på Aarhus’ nye sejlsportscenter. Aftenens gæst var Børsens adm. direktør og tidl. finansminister, Bjarne Corydon.

Han startede med at tage habitjakken af og smøge ærmerne op. Så var vi ligesom klar!

Og det symboliserede meget godt den åbenhed han lagde op til i sit indlæg i Business Club Aarhus. Efter at have ridset de væsentligste tendenser op for Danmarks udvikling i den nærmeste fremtid, bad han nemlig deltagerne stille deres spørgsmål – og også gerne udfordre ham på hans holdninger. Det gav en engageret, levende og nuanceret debat med spørgsmål om alt fra Skat, Dong og Danske Bank til karrierevalg og pressens rolle i politik i dag.

En super spændende aften med masser af holdning og viden, der fungerede som et perfekt afsæt for en glas vin, lidt god mad og networking efter oplægget.

Inger Støjberg

- bag om politikeren

Inger Støjberg var virkelig i stødet og virkede til, at hun nød selskabet i Business Club Aarhus, da hun tirsdag d. 25/9 holdt oplæg i klubben. Hun var velforberedt, velformuleret og lun på den nordjyske måde.

Hendes oplæg kom til at handle om meget andet end politik og gav indblik i nogle interessante – og ret morsomme – oplevelser fra hendes liv som politiker og minister. Selvom Inger Støjberg er en af Danmarks mest magtfulde kvinder var hun helt i øjenhøjde med deltagerne og gav sig god tid til at svare på spørgsmål i forbindelse med foredraget og under den efterfølgende middag hos Spar Nord.