Tidligere arrangementer

Her kan du læse om nogle af de arrangementer, vi tidligere har afholdt i Business Club Aarhus.

Helle Thorning-Schmidt

Danmarks fhv. Statsminister

Over 100 medlemmer af Business Club Aarhus var mødt op for at høre Danmarks tidligere Statsminister, Helle Thorning-Schmidt, i Business Club Aarhus. Og hun leverede i den grad varen! Med begge ben i næsen og noget på hjerte. Hun talte lidt Brexit, EU og dansk politik, men lagde vægten på sine personlige holdninger og refleksioner omkring ledelse, magt, ansvar og den læring, der ligger i at skifte spor midt i karrieren.

Uanset hvilket politisk ståsted man har, så sad man tilbage med en oplevelse af at have mødt en kvinde med power, intellekt og masser af humor og selvironi.

Efter foredraget havde Helle Thorning-Schmidt god tid til spørgsmål fra medlemmerne og selfies med dem, der ønskede det. Herefter fortsatte vi aftenen og snakken over dejlig mad og vin i Juhl Bach Holding flotte, nye hovedkvarter.

Pseudoarbejde

- med Anders Fogh Jensen

Spændende netværksarrangement på ARoS d. 13/3 med over 100 medlemmer, god stemning, interessant foredrag om Pseudoarbejde og dejlig middag under “regnbuen”.

Et af medlemmerne skrev sådan her på LinkedIn efter arrangementet:

SÅ GÅ DOG HJEM……………………. 🙂 I 1930 forudsagde den engelske økonom John Maynard Keynes, at vi ville få en 15 timers arbejdsuge pga. effektiviseringer. Det skete ikke. Effektiviseringerne blev ikke omdannet til fritid. Vi fik i stedet for travlt med at lave ingenting, i hvert fald ifølge filosoffen Anders Fogh. Han underholdt i går til et fantastisk netværksarrangement på Aros med Business Club Aarhus. Spørgsmålet er, hvordan kommer vi af med pseudoarbejdet (arbejde der ikke skaber værdi), så vi kan gå tidligere hjem?

Her kommer 4 bud:

1. Vi kan skrue op for opmærksomheden, så vi begynder at få øje på alt pseudoarbejdet.

2. Vi kan åbne op for nysgerrigheden, så vi begynder at stille spørgsmål. Hvorfor gør vi det?

3. Vi kan lytte til de ny-ansatte, som endnu ikke har ”plejer-briller” på. Hvad er det de ser, som vi ikke længere kan få øje på.

4. Vi kan have modet til, at give slip på det, der ikke længere skaber værdi.

Tak til Helle Iversen fra Mindful at Work for en skarp opsummering af aftenens pointer.

 

Morten Münster

- Jytte fra Marketing er desværre gået...

Over 160 medlemmer var mødt op for at høre Morten Münster i klubben forleden – og de blev ikke skuffede. Med masser af anekdoter, historier og rammende eksempler spiddede han vores adfærd som mennesker og gjorde det tydeligt, hvorfor noget så banalt som ændring af adfærd alligevel kan være så svært.

Som noget nyt havde vi Marlene Ahlgreen fra Erhvervsakademi Aarhus til at lave et visuelt referat under foredraget. Se den spændende proces og resultatet her.

 

Per Bank

Salling Groups CEO

Traditionen tro markerede vi det nye år med nytårskur i Business Club Aarhus. Vi slog tonen an for netværksåret 2019 med levende musik, bobler, middag og et inspirerende oplæg leveret af en af landets tungeste erhvervsledere, nemlig Per Bank, CEO i Salling Group.

Han fortalte om Dansk Supermarkeds forvandling til Salling Group. Om de helt store, strategiske greb og satsninger. Om de små, “usynlige” detaljer, der bare slet ikke er ligegyldige. Og så fortalte han om fremtidsplanerne, om sine perspektiver på ledelse, og om hvad, der ifølge ham, definerer en god leder.

Skarpt, tempofyldt, vedkommende og meget interessant.

Efter Per Banks indlæg fortsatte aftenen med dejlig mad og netværk i de flotte rammer hos Savvaerket.

Så er 2019 ligesom i gang!

 

Business Dating

Masser af gode folk og masser af netværk!

Masser af gode folk. Masser af energi. Og masser af kaffe. Det er et godt udgangspunkt for en Business Date. Og det hele var til stede i rigelige mængder da knap 60 medlemmer tidligt tirsdag morgen mødtes hos MokkaHouse. Vi startede med dejlig morgenmad fra Stubbs og et inspirerende oplæg af erhvervspsykolog Thomas Tengstedt, der handlede om bruge sin personprofil aktivt i kommunikationen med andre mennesker. Det blev sat i spil umiddelbart efter til Business Datingen, hvor konceptet er, at lære de andre medlemmer bedre at kende, tale lidt med mange og finde ud af, hvad vi kan hjælpe hinanden med. En både hyggelig, hektisk og værdiskabende start på en helt almindelig tirsdag.

Kamstrups nye CEO

- Kim Lehmann

Den 19. november tog Kamstrups CEO, Kim Lehmann, imod netværket på virksomhedens hovedkontor i Skanderborg. Han fortalte inspirerende om virksomheden – udfordringerne og mulighederne – og løftede sløret for hovedpunkterne i deres fremtidige strategi og vision. Kim tiltrådte som CEO hos Kamstrup d. 1/1 2018, men har en lang karriere som topleder bag sig. Derfor var det også særdeles interessant at høre Kim folde sit syn på ledelse ud, og fornemme hans mange overvejelser om, hvad god ledelse er, og hvilke principper og værdier, han forsøger at bringe i spil som leder.

Efter Kims oplæg serverede Kamstrup en dejlig middag inden vi trak i “arbejdstøjet” og begav os ud i produktionen. En meget spændende aften med netværket!

 

Bjarne Corydon

Børsens adm. direktør

Det var næsten som at sidde i salonen på et krydstogtskib, med havudsigt så langt øjet rakte, da vi mødtes til netværksarrangement på Aarhus’ nye sejlsportscenter. Aftenens gæst var Børsens adm. direktør og tidl. finansminister, Bjarne Corydon.

Han startede med at tage habitjakken af og smøge ærmerne op. Så var vi ligesom klar!

Og det symboliserede meget godt den åbenhed han lagde op til i sit indlæg i Business Club Aarhus. Efter at have ridset de væsentligste tendenser op for Danmarks udvikling i den nærmeste fremtid, bad han nemlig deltagerne stille deres spørgsmål – og også gerne udfordre ham på hans holdninger. Det gav en engageret, levende og nuanceret debat med spørgsmål om alt fra Skat, Dong og Danske Bank til karrierevalg og pressens rolle i politik i dag.

En super spændende aften med masser af holdning og viden, der fungerede som et perfekt afsæt for en glas vin, lidt god mad og networking efter oplægget.

Inger Støjberg

- bag om politikeren

Inger Støjberg var virkelig i stødet og virkede til, at hun nød selskabet i Business Club Aarhus, da hun tirsdag d. 25/9 holdt oplæg i klubben. Hun var velforberedt, velformuleret og lun på den nordjyske måde.

Hendes oplæg kom til at handle om meget andet end politik og gav indblik i nogle interessante – og ret morsomme – oplevelser fra hendes liv som politiker og minister. Selvom Inger Støjberg er en af Danmarks mest magtfulde kvinder var hun helt i øjenhøjde med deltagerne og gav sig god tid til at svare på spørgsmål i forbindelse med foredraget og under den efterfølgende middag hos Spar Nord.

Det hele skal være vildere!

- med Jacob Risgaard fra Coolshop

Det var en velsmurt, toptunet og meget engageret Jacob Risgaard, der gik på scenen, da netværket mødtes en lun eftermiddag i august i Tivoli Frihedens smukke rammer. Jacob er stifter af Coolshop.com, og har gjort det rigtig godt som e-handels pioner. Men det der især fænger en ved Jacob, er hans energi. Hans tro på at gøre ting anderledes. Simplere. Og vildere. Og når han fortæller om Coolshop, så mærker man, at han mener det. Han har taget chancer, for at nå det han brænder for. Men – som han selv udtrykte det: “At stå med en personlig gæld på 1,5 mio. som 18 årig iværksætter, er også en slags drivkraft”.  Det har været med til at give ham viljen til at lykkes, men også modet til at tage chancer senere i livet. Og ikke mindst – definere hans tre vigtigste råd til succes:  Vær cool, vær synlig og lev det!

 

Biler, bobler og blærerøve

- med Mads Christensen

Fedt og forrygende. Frækt og festligt. Forfriskende og flamboyant. Det er bare et par af de ord, der kendetegner en aften med Blærerøven Mads Christensen. Han var virkelig skarp og formåede at spotte og spidde danskernes adfærdsmønstre og politiske korrekthed – eller mangel på samme. Alt sammen skyllet ned med lækre bobler og biler i Europas mest moderne bilhus.

En på alle måder god sommerafslutning i netværket.

Networking version 2.0

- og West Side Story

Der var fuldt hus og rigtig god stemning da netværket mødtes til en særlig aften på Aarhus Teater. Journalist og forfatter Simone Lemming Andersen præsenterede de nyeste trends inden for networking og forklarede, hvordan du kan bruge dit netværk meget mere strategisk, så du er sikker på at den tid, du investerer i networking, er godt givet ud.

Efter Simones oplæg var der god tid til at prøve hendes  anbefalinger omkring moderne networking af over en lækker middag inden vi rundede aftenen af med en flot opsætning af musicalklassikeren West Side Story.

Business Dating

- "Gæt hvad vi kan se i jeres small data"

Business Dating bød også denne gang på masser af møder mellem medlemmerne, kommende kaffeaftaler og nye samarbejdsrelationer. Klean havde inviteret netværket på besøg i deres hyggelige HQ, hvor deres adm. dir. Ole Østergaard løftede sløret for, hvad man egentlig kan se i virksomheders small data. Og endnu mere interessant – og hvordan de samme data, kan forvandles til guldkorn, hvis de bruges aktivt i vores forretningsudvikling.

Mads Nipper

- CEO i Grundfos

Revisionsfirmaet Beierholm lagde hus til aftenens arrangement i virksomhedens nye domicil tæt på Skejby Sygehus. De serverede desuden en dejlig buffet for deltagerne.

Aftenens gæst, CEO Mads Nipper fra Grundfos, bød de omkring 75 fremmødte velkommen og fortalte åbent og veloplagt om sine erfaringer som topleder i store familieejede virksomheder. Mads Nipper har arbejdet hos LEGO i 23 år, men i 2014 valgte han at takke ja til et job som CEO hos pumpeproducenten Grundfos, som med sine 19.000 medarbejdere er blandt de største industrivirksomheder i Danmark.

Det var en svær beslutning for Mads Nipper at forlade LEGO, men det viste sig, at Grundfos, som producerer pumper, også havde en spændende mission. Pumper står nemlig for en meget stor del af verdens energiforbrug. Smarte, lavenergipumper kan derfor være med til at gøre en mærkbar forskel i verdens energiforbrug, og desuden er vand et væsentligt fokusområde i verden i dag – uanset om man har for lidt af det, som de bl.a. har i dele af Afrika, eller man har for meget af det.

Grundfos har i en årrække haft solide overskud, men før Mads Nipper tiltrådte havde udviklingen været negativ i flere år. En af Mads Nippers udfordringer var derfor at forklare medarbejderne, at man godt kan være i en livstruende krise, selvom man tjener en milliard på bundlinjen.

Et spændende foredrag blev afsluttet med mange gode spørgsmål fra tilhørerne.

Mr. Systematic

- med koncernchef Michael Holm

Klubben besøgte Aarhusvirksomheden Systematic, som er en af landets største softwareudviklere. Koncernchef Michael Holm fortalte stolt om opstarten af virksomheden og delte gavmildt og ærligt ud af sine erfaringer og tilmed nogle af de største fejltagelser.

Systematic leverer software til flere forskellige brancher, og Michael Holm fortalte levende om samarbejdsformerne og opgaverne. Systematic har fokus på håndteringen af kulturelle forskelle mellem de internationale markeder og Danmark. Michael Holm fortalte som eksempel, hvordan det havde overrasket ham, at lande som vi normalt sammenligner os med som USA, kan have en helt anden kulturel profil end Danmark.

Michael Holm gav også et spændende indblik i virksomhedens økonomiske værdisæt, hvor det eksempelvis er en vigtig faktor for Systematic ikke at have nogen bankgæld.

Efter oplægget kunne medlemmerne netværke over lækker mad og vin – tak til Systematic og Michael Holm for fornemt værtskab.

Hans Engell

- nytårskur i Business Club Aarhus

Hans Engell var i topform da han besøgte netværket til vores årlige nytårskur. Han tog temperaturen på det politiske klima anno 2018  set med både lokale og globale briller. Alt blev krydret med masser af anekdoter og sjove historier fra kulisserne på Christiansborg og leveret med en fin blanding af skarphed, aktualitet, erfaring og humor.

Bagefter blev der netværket blandt de næsten 100 gæster under hvælvingerne i de gamle brygkældre, hvor Ceres engang havde til huse.

En rigtig hyggelig start på netværksåret 2018!

Business Dating

- en energifyldt start på dagen!

Der var fuld fart på Business Datingen, da netværket i morges mødtes hos GRISK i deres spændende, rå lokaler i Elvirasmindes gamle chokoladefabrik. 40 virksomheder, masser af dates og masser af Business – og et friskt indspark om værdien af god service, leveret af Bettina Arndt fra Erhvervsakademi Aarhus. En herlig start på dagen!

NOMA

- sådan skaber man en global succes

Direktør Peter Kreiner, tog os med på en rejse ind i NOMA’s kompromisløse og sanselige univers. Et univers, hvor kun det ypperste er godt nok. Hvor man afviser gæster fra den internationale A-liste, fordi alt er optaget. Og hvor man bevidst laver benspænd for sig selv, for at holde sig på tæerne.

Det handler selvfølgelig om gastronomi i verdensklasse, men bag den skalp ligger et mindset om perfektion, innovation og vedholdenhed. Det mindset gennemsyrer organisationen og præger alt, hvad NOMA rører ved, og det er – ifølge deres direktør Peter Kreiner – en af grundpillerne bag det, at skabe en global succes.

En rigtig inspirerende fortælling, der gav lyst til at hæve barren, være ambitiøs og rykke grænserne for innovation i ens egen forretning.

Efter oplægget var det tid til et glas vin, udsøgt mad og god tid til at netværke med de andre medlemmer af klubben.

Return of the Vikings

- med Chris Shern fra Henley

Spændende indspark fra Henley direktør Chris Shern om fremtidens ledelsestrends. Det lader til at nordisk ledelse er det nye sort. Glæder mig til bogen udkommer.

Tak til Peter Rønnow og DLA Piper for at invitere netværket på besøg i deres flotte, nye domicil!

Danmarks ambassadør i Tyskland

- med Friis Arne Petersen

To uger før det tyske valg havde Business Club Aarhus besøg af den danske ambassadør i Tyskland – Friis Arne Petersen.

Han gav sin vurdering af udfaldet af det tyske valg og en interessant og knivskarp vurdering af de politiske og økonomiske konsekvenser af valget. Han gav også sit bud på, hvordan udfaldet af valget kan komme til at påvirke globalt, i EU og hjemme i Danmark.

Friis Arne Petersen havde spændende synspunkter på Danmarks udbytte af EU-medlemskabet og Storbritanniens problemer med at få gennemført en ordentlig skilsmisse med EU efter deres Brexit-afstemning. Han leverede et både lærerigt, inspirerende og velformidlet indblik i den politiske virkelighed i Tyskland og resten af verden og delte gavmildt ud af den store viden og erfaring, han har erhvervet gennem en lang karriere som en af Danmarks absolutte topdiplomater.

Efter foredraget var der god tid til debat og networking over en Weissbier og en lækker, tyskinspireret buffet anno 2017.

Klik her, hvis du vil hente Friis Arne Petersens præsentation.

Danske Commodities

- fra knock-out til vinderkultur

Challenge. Compete. Repeat. Det er den ultrakorte beskrivelse af Danske Commodities DNA. Et DNA der er blevet genfundet og vækket til live som et resultat af en lang proces, hvor virksomheden søgte efter at genfinde sin identitet, stolthed og formål, efter et regulært knock-out i 2014. “Indtil da havde den Danske Commodities kun oplevet eksplosiv vækst. Så da man pludselig skulle fyre 25% af medarbejderne, skete der noget med selvtilliden og selvforståelsen i virksomheden” fortalte strategi- og kommunikationschef, Mads Schmidt Christensen. Han delte – hudløst ærligt og helt konkret – hvordan de greb processen an fra A-Z og beskrev, hvordan de skabte et nyt strategisk narrativ og fik det til at leve i virksomheden. En meget inspirerende fortælling, som skabte grobund for en god debat over et glas vin og en god middag efter foredraget.