Tidligere arrangementer

Her kan du læse om nogle af de arrangementer, vi tidligere har afholdt i Business Club Aarhus.

Generalforsamling

- og CHICAGO på Aarhus Teater

I går holdt vi generalforsamling i Business Club Aarhus, hvor mange af netværkets medlemmer deltog. Stemningen var god og bestyrelsesleder Trine Christensen præsenterede i sin beretning klubbens resultater i det sidste år, som på mange parametre slog rekorder. Hvis du vil læse referatet fra generalforsamlingen, kan du hente det her.

Efter generalforsamlingen startede dagens netværksarrangement. Her lagde vi ud med en rigtig lækker middag i Kampmannsalen, hvor der var god tid til at få talt med de andre medlemmer og derefter fortsatte aftenen i Store Sal, hvor vi sammen så et festfyrværkeri af en opsætning af musicalen CHICAGO.

AI – med Michael Thruesen

Hvor kloge er de egentlig, de maskiner?

 Kan vi gøre vores liv meget lettere med hjælp fra kunstig intelligens? Eller skal vi være bekymrede for vores jobs, bias og vores sikkerhed, når maskinerne kan tage over?

Det fik vi d. 11/4 et super kvalificeret, mangefacetteret og indsigtsfuldt bud på i Business Club Aarhus. Vi havde nemlig fået Danske Banks AI ekspert Michael Thruesen til at folde den nyeste viden ud inden for feltet. Det var vildt interessant og fascinerende (og en lille smule skræmmende), hvilke muligheder og perspektiver AI åbner op for i fremtiden.

Konklusionen må være: Maskinerne er klogere, end vi lige havde regnet med. 🤖

Tak til Danske Bank, fordi vi måtte besøge jeres flotte domicil med medlemmerne af klubben.

Kaspar Basse

- stifteren af Joe & The Juice

Tatoveringer på hænderne og op ad halsen. Knivskarpt i tøjet. Og med en global forretningssucces i baglommen. Mød JOE & THE JUICE’s stifter Kasper Basse!

Han var i går gæst i Business Club Aarhus, hvor han holdt foredrag om sin rejse med juicevirksomheden. Fra han selv stod og pressede appelsiner og ingefær i den første butik til i dag – 20 år senere – hvor kæden har 360 forretninger.

Super inspirerende fortælling, hvor en af dagens take-aways var, at det efter Kaspars mening ikke er kunden – men medarbejderne – der er kongen. Interessant perspektiv. Og lidt provokerende. Men hans begrundelse er, at du ikke kan skabe en fed kundeoplevelse – og få glade kunder – uden dedikerede og motiverede medarbejdere.

Efter Kaspars oplæg fortsatte vi snakken over en god middag i Novicells fine lokaler.

Energihandel hos Danske Commodities

- med deres CEO Helle Østergaard

CEO Helle Ø. Kristiansen fra Danske Commodities holdt oplæg i Business Club Aarhus her til aften. Dagens tema var energihandel og Helle delte på skarp, fascinerende og ærlig vis ud af sin store viden inden for feltet.

Hun fortalte også om ledelse, og om hvordan Danske Commodities har knækket nødden og formået at tiltrække mere diversiteret arbejdskraft til en ellers mandsdomineret verden.

“Da vi besluttede at fjerne data som navn, køn, nationalitet m.m. fra de jobansøgninger som Danske Commodities modtager, steg andelen af kvalificerede, kvindelige ansøgere fra 18% til 36%” fortalte Helle.

En tankevækkende, men også vigtig pointe, hvis målet er at finde frem til de bedste kandidater på markedet – uden bias.

Efter oplægget fortsatte vi aftenen med lækker middag og networking hos Kleven & Partners Rekruttering ApS, der havde inviteret netværket inden for i deres flotte rammer.

Nytårskur med Thomas Vinterberg

- En filmmagers bekendelser

D. 9/1 holdt vi Nytårskur i netværket med filminstruktør Thomas Vinterberg. Det var intenst. Nærværende. Ærligt. Reflekteret. Og med masser af glimt i øjet.

Thomas talte om sin måde at være leder på. Om hvorfor transparens, ærlighed og autenticitet er hans kompas.

Og hvorfor han mener, endeløs forberedelse er katalysator for ekstraordinære præstationer.

Om prisen for succes.

Om hyldest.

Om fiasko.

Og hvad Thomas’ vigtigste læring har været som filmskaber de sidste 30 år.

Tak til Morten Brøcker for at facilitere den gode samtale med Thomas. Til Mads Eriksen for at sørge for skønne rammer hos dypång management ApS. Til Thomas Jensen fra A Treat for super lækker mad. Og til Birthe Vembye for at springe til i 11. time og forevige dagen med sit kamera.

Kasper Hjulmand

- Guldet skabes i hverdagen

I slutningen af november sikrede Kasper Hjulmand sammen med herrelandsholdet at Danmark er videre til EM. Et par dage efter stod han i Business Club Aarhus og holdt oplæg for +230 medlemmer af Business Club Aarhus.

Top veloplagt. Super velforberedt. Sjov. Engageret. Nærværende.

Han fortalte selvfølgelig om fodbold. Men det var hans syn på ledelse, high performance teams, holdånd og troen på den enkeltes potentiale, der kravlede ind under huden på en og gav en en fornemmelse af, hvilken kæmpe kapacitet Kasper er som leder.

En super aften med netværket i de smukkeste rammer i Turbinehallen.

Marie Kronquist

- Mindfulness i ledelse

Kan mindfulness og 2000 år gammel buddhistisk visdom anvendes til at skabe ro, nærvær og mentalt overskud som menneske og leder i 2023?

Det blev ca.100 ledere klogere på i går aftes i Business Club Aarhus. Vi havde nemlig besøg af en spirituel rockstjerne – Marie Kronquist.

Det var super intenst. Tankevækkende. Lærerigt. Og meget inspirerende.

Efter både oplæg og en guidet meditation var grundstenene lagt til nogle interessante samtaler og refleksioner rundt om ved bordene.

Tak til Niras for værtsskabet.

Lars Findsen

Spionchefen - erindringer fra celle 18

Over 130 medlemmer var mødt op for at høre spionchefen Lars Findsen i Business Club Aarhus.

Og det var en fuldstændig fængende og meget personlig beretning som Lars delte med klubben omkring sin karriere som chef for FE og PET.

Han fortalte også levende, afklaret og nærværende om sine oplevelser de seneste par år som hjemsendt, fængslet og nu løsladt med udsigt til en retssag i 2024.

En virkelig intens og interessant aften med sigte ind i en verden, de fleste af os kun kommer i nærheden af i kriminalromaner.

Efter oplægget fortsatte vi aftenen i Dypångs flotte lokaler med lækker mad og networking.

Rane Willerslev

- Tænk vildt!

Vild, vildere, Willerslev!

Da Rane Willerslev i går besøgte klubben, var det med lige dele høj energi, tung faglig viden og smittende crazyness. Han formår virkelig at tryllebinde et publikum med sine vilde historier om alt fra sin tid som pelsjæger i Sibirien og til hans syn på ledelse, innovation og kreativitet.

“Kreativitet er oversættelse af viden fra et domæne til et andet” mener Rane, og på den måde får han trukket kreativitet ud af formningslokalet og gjort det til et håndgribeligt, ufarligt værktøj, vi bør gribe til lidt oftere. Hvis altså vi mener det der med, at vi er “dynamiske, nytænkende, forandringsparate” – og hvad vi ellers går og siger om os selv.

Efter et medrivende foredrag fortsatte vi aftenen med en lækker middag hos Musikhuset.

Smukfest med klubben – VIP

- med Danmarks smukkeste netværk

Netværket beviste atter i år, at det der med at stå i bøgeskoven – nogen gange under et regnslag – med en lille dram i hånden, kan noget helt særligt, når det kommer til at netværke.

Det var 60 veloplagte og særdeles hyggelige medlemmer, der onsdag indtog Smukfest til et VIP arrangement. Dagen bød på både backstage rundvisning, networking hos Sparekassen Kronjylland, middag hos Wassim Halal og naturligvis mulighed for at høre masser af god musik sammen.

En super dag med Danmarks smukkeste netværk!

Business Dating

- med Christian Mathiasen

Sikke en stemning sådan 50 erhvervsfolk kan generere, når de bliver sluppet løs i solskin på Salling Rooftop!

Den 8. juni holdt vi Business Dating i Business Club Aarhus. Det er strictly networking i højt tempo og med fokus på at skabe værdi. For sig selv og hinanden.

Alle deltagere møder min. 15-20 nye, spændende mennesker på 1 1/2 time, så der er fart på elevatortalen.

Netop elevatortalen gav Christian Mathiasen nyttige tips & tricks til, hvordan man leverer godt og interessant, da han holdt oplæg om “Den gode elevatortale” som optakt til dagens Business Dating.

EVITA på Aarhus Teater

- og farvel til Christian Mathiasen

Business Club Aarhus holdt i går generalforsamling på Aarhus Teater.

Her sagde vi farvel til vores bestyrelsesformand, Christian Mathiasen, der gennem 36 år har styret klubben godt og sikkert mod den vækst, den har i dag. Christian kunne aflevere et netværk med rekordmange medlemmer og arrangementer og en virkelig god, solid økonomi.

Efter generalforsamlingen og Christians afskedsreception fortsatte vi aftenen med en skøn middag i Kampmannsalen, og derefter nød vi den smukt opsatte EVITA i store sal.

En virkelig dejlig aften i netværket.

Les Deux

- med Andreas von der Heide

Hos Les Deux dyrker medarbejderne crossfit og møder kun to gange om ugen. De har indendørs basketballbane på kontoret foran deres showroom. Og så har flere medarbejdere har fået tatoveret “Les Deux” på kroppen.

Det er bare et par nedslag, der viser at Les Deux går sine helt egne veje, når det kommer til ledelse, markedsføring og kommunikation. “Og det virker”, siger deres co-founder Andreas Christian von der Heide. “Det skal være fedt at gå på arbejde og højt til loftet, når man er ansat hos os.”

Måske er det derfor, at virksomheden på 14 år er vokset fra at lave t-shirts til i dag at være et internationalt modebrand?

Da Andreas d. 13/4 fortalte om Les Deux vækstrejse i Business Club Aarhus, fornemmede man, at kulturen i virksomheden er gennemsyret af Andreas’ drive og passion, og man kunne ikke undgå at blive fascineret af deres udvikling og resultater. Meget spændende og inspirerende.

Efter oplægget nød vi en middag hos Novicell i deres flotte lokaler.

Jubilæumsgalla

- Karen-Marie Lillelund og Sascha Dupont

Kan man netværke, mens man synger “Hey Jude”, “Malaga” og “I will survive”?

Det kan man da i hvert fald!

Det gjorde vi nemlig i fredags, da vi holdt 40 års jubilæumsgalla på Varna. Her var der skruet op for lyden, mens Sascha Dupont holdt pianobar og spillede evergreens med klubbens medlemmer samlet omkring flyglet. Det var super sjovt.

Inden vi nåede så langt, smagte vi på bobler, spiste en lækker middag og havde besøg af Karen-Marie Lillelund, som holdt et fantastisk underholdende foredrag om Humor i ledelse.

Tak til alle medlemmerne af Business Club Aarhus for at være med til at lave den bedste aften.

Brain Based Work Design

- med Louise Opprud

D. 9/2 holdt Louise Opprud et knivskapt og toptunet foredrag i Business Club Aarhus. Afsættet var, hvordan vi designer vores arbejde, så vi udnytter vores hjerners kapacitet bedst muligt.

Vi fik bl.a. at vide hvorfor man aldrig må holde møder om formiddagen. Hvorfor kreativitet trives godt om eftermiddagen. Og hvorfor komplekse opgaver skal løses de første 7 vågne timer af døgnet. Super interessant og lærerigt.

Efter oplægget havde vi Moesgaard Museum helt for os selv, så det gav en helt særlig stemning af “Nat på Museet-stemning”, da vi nød en lækker middag i museets smukke rammer.

Kommunikation er magt!

- med Jesper Klit

Vi skød 2023 ind med nytårskur i Business Club Aarhus sammen med 120 medlemmer. Aftenens oplægsholder var kommunikationsekspert Jesper Klit. Jesper kom med tips & tricks til god, autentisk, fængende kommunikation og krydrede pointerne med masser af eksempler og involvering af deltagerne. Det var lærerigt og underholdende. Og leveret med masser af gennemslagskraft – lige i tråd med temaet.

Efter oplægget nød vi en lækker middag i de smukke, rå rammer i Turbinehallen.

Business Dating

- med Dorthe Hansen Carlsen

Netværker du i blinde? Det spørgsmål startede Dorthe Hansen Carlsen med at stille medlemmerne af Business Club Aarhus, da hun i dag holdt oplæg i klubben om strategisk networking.

Og det er vel i grunden et godt spørgsmål at stille sig selv, når nu man bruger tid, energi og penge på at netværke som en del af sit job.

Heldigvis kunne Dorthe dele gode tips & tricks til, hvordan man kommer i gang med at netværke strategisk, så man får fuld valuta for sin netværksindsats. Bl.a. skal man huske reglen om netværks-karma, der handler om give, give og give uden at forvente at få noget igen. For det skal helt sikkert nok komme.

Efter oplægget tog vi straks Dorthes medicin og gik i gang med Business Dating i Business Club Aarhus. Der var masser af energi, koncentration og go-giver-attitude, da 40 virksomheder stak hovederne sammen for at finde ud af, hvad de kan hjælpe hinanden med.

Thomas Rathsack

- Attitude - Brug din mentale ammunition

“Det mest destruktive narkotikum, der kan skaffes uden recept, er selvmedlidenhed”.

Bom! Sådan kridtede tidl. jagerpilot Thomas Rathsack banen op, da han 9/11 holdt oplæg for +100 medlemmer af Business Club Aarhus.

Med lige dele dræbermaskine og ydmyghed fortalte han sin fascinerende historie med alle de bump på vejen livet giver. Thomas’ pointe var, at det er ens egen personlige attitude, der gør hele forskellen, i fht. hvordan du mestrer de udfordringer, du møder.

Det krydrede han med masser af eksempler fra alt fra krigszoner over narkokarteller til arbejdspladsen, hvor han også mener, at den enkeltes attitude gør en afgørende forskel – både for en selv og ens kollegaer.

Bæredygtig Business

- med Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted

Kan det egentlig betale sig at være bæredygtig i business? Det korte svar er: JA! Det forklarede Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted fra The Upcycl, da de besøgte Business Club Aarhus og holdt foredraget Bæredygtig Business.

Og vi ved det godt. Vi bliver nødt til at tænke bæredygtigt, hvis vi vil passe på kloden. Men hvor starter man lige? Hvad skal man gøre for at undgå greenwashing? Og hvordan kan man gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel? Det var noget af det, vi fik viden om og konkrete råd om, fra både Steffen og Rikke. Meget interessant, lærerigt og inspirerende.

Efter oplægget delte vi bæredygtighedserfaringer rundt ved bordene, men vi nød en dejlig middag i Smedien – naturligvis uden at levne – for at bekæmpe madspil. 😉

Du kan hente Steffens præsentation her.

Du kan hente Rikkes præsentation her.

Michael Svarer og Helge Pedersen

- økonomisk temperaturmåling

Det var to veloplagte, økonomiske kapaciteter der torsdag d. 15/9 holdt foredrag i Business Club Aarhus.

Først gav cheføkonom hos Nordea, Helge Pedersen, et friskt nedslag i verdensøkonomien. Han berørte alt fra Corona til energikrise og krigen i Ukraine, og forklarede hvilken påvirkning, disse fakturer har på de økonomiske tendenser. Herefter overtog professor og tidl. overvismand, Michael Svarer, scenen. Han tog et nationalt perspektiv, og beskrev hvordan de globale strømninger påvirker inflationen, renten, arbejdsløsheden m.v. i Danmark.

To super skarpe, interessante og velleverede oplæg, som på fornemste vis tegnede et billede af den økonomiske situation både globalt og nationalt.

Efter oplæggene var Nordea vært ved lidt lækkert at spise i deres nye, fine domicil.

Du kan hente oplægsholdernes præsentationer her:

Helge Pedersen og Michael Svarer