Tidligere arrangementer

Her kan du læse om nogle af de arrangementer, vi tidligere har afholdt i Business Club Aarhus.

Kommunikation er magt!

- med Jesper Klit

Vi skød 2023 ind med nytårskur i Business Club Aarhus sammen med 120 medlemmer. Aftenens oplægsholder var kommunikationsekspert Jesper Klit. Jesper kom med tips & tricks til god, autentisk, fængende kommunikation og krydrede pointerne med masser af eksempler og involvering af deltagerne. Det var lærerigt og underholdende. Og leveret med masser af gennemslagskraft – lige i tråd med temaet.

Efter oplægget nød vi en lækker middag i de smukke, rå rammer i Turbinehallen.

Business Dating

- med Dorthe Hansen Carlsen

Netværker du i blinde? Det spørgsmål startede Dorthe Hansen Carlsen med at stille medlemmerne af Business Club Aarhus, da hun i dag holdt oplæg i klubben om strategisk networking.

Og det er vel i grunden et godt spørgsmål at stille sig selv, når nu man bruger tid, energi og penge på at netværke som en del af sit job.

Heldigvis kunne Dorthe dele gode tips & tricks til, hvordan man kommer i gang med at netværke strategisk, så man får fuld valuta for sin netværksindsats. Bl.a. skal man huske reglen om netværks-karma, der handler om give, give og give uden at forvente at få noget igen. For det skal helt sikkert nok komme.

Efter oplægget tog vi straks Dorthes medicin og gik i gang med Business Dating i Business Club Aarhus. Der var masser af energi, koncentration og go-giver-attitude, da 40 virksomheder stak hovederne sammen for at finde ud af, hvad de kan hjælpe hinanden med.

Thomas Rathsack

- Attitude - Brug din mentale ammunition

“Det mest destruktive narkotikum, der kan skaffes uden recept, er selvmedlidenhed”.

Bom! Sådan kridtede tidl. jagerpilot Thomas Rathsack banen op, da han 9/11 holdt oplæg for +100 medlemmer af Business Club Aarhus.

Med lige dele dræbermaskine og ydmyghed fortalte han sin fascinerende historie med alle de bump på vejen livet giver. Thomas’ pointe var, at det er ens egen personlige attitude, der gør hele forskellen, i fht. hvordan du mestrer de udfordringer, du møder.

Det krydrede han med masser af eksempler fra alt fra krigszoner over narkokarteller til arbejdspladsen, hvor han også mener, at den enkeltes attitude gør en afgørende forskel – både for en selv og ens kollegaer.

Bæredygtig Business

- med Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted

Kan det egentlig betale sig at være bæredygtig i business? Det korte svar er: JA! Det forklarede Steffen Max Høgh og Rikke Ullersted fra The Upcycl, da de besøgte Business Club Aarhus og holdt foredraget Bæredygtig Business.

Og vi ved det godt. Vi bliver nødt til at tænke bæredygtigt, hvis vi vil passe på kloden. Men hvor starter man lige? Hvad skal man gøre for at undgå greenwashing? Og hvordan kan man gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel? Det var noget af det, vi fik viden om og konkrete råd om, fra både Steffen og Rikke. Meget interessant, lærerigt og inspirerende.

Efter oplægget delte vi bæredygtighedserfaringer rundt ved bordene, men vi nød en dejlig middag i Smedien – naturligvis uden at levne – for at bekæmpe madspil. 😉

Du kan hente Steffens præsentation her.

Du kan hente Rikkes præsentation her.

Michael Svarer og Helge Pedersen

- økonomisk temperaturmåling

Det var to veloplagte, økonomiske kapaciteter der torsdag d. 15/9 holdt foredrag i Business Club Aarhus.

Først gav cheføkonom hos Nordea, Helge Pedersen, et friskt nedslag i verdensøkonomien. Han berørte alt fra Corona til energikrise og krigen i Ukraine, og forklarede hvilken påvirkning, disse fakturer har på de økonomiske tendenser. Herefter overtog professor og tidl. overvismand, Michael Svarer, scenen. Han tog et nationalt perspektiv, og beskrev hvordan de globale strømninger påvirker inflationen, renten, arbejdsløsheden m.v. i Danmark.

To super skarpe, interessante og velleverede oplæg, som på fornemste vis tegnede et billede af den økonomiske situation både globalt og nationalt.

Efter oplæggene var Nordea vært ved lidt lækkert at spise i deres nye, fine domicil.

Du kan hente oplægsholdernes præsentationer her:

Helge Pedersen og Michael Svarer

“Det hele handler ikke om dig”

- med Niels Overgaard

Der var højt humør og fuld sol, da netværket mødtes efter sommerferien til netværkskaffe og putte-konkurrence hos Lyngbygaard Golf.

Dagens foredragsholder var forfatter, kommunikationschef og hverdagsstoiker Niels Overgaard, som på inspirerende vis holdt oplægget “Det hele handler ikke om dig”.

Her fortalte han om de fem stoiske dyder, som er:

 1. Fokuser på det, du kan gøre noget ved
 2. Succes er at gøre det rigtige
 3. Vær disciplineret
 4. Vær bevidst om døden
 5. Forstå, at det hele ikke handler om dig.

Det var super spændende. Og rammende. Og helt sikkert værd at prøve af, da gevinsten ved at leve efter de fem principper ifølge Niels Overgaard er et liv med mere mening, sindsro og balance.

Smukfest med klubben

- VIP

Onsdag d. 3/8 2022 blev dagen hvor klubben udførte et videnskabeligt eksperiment. Nemlig hvad der sker, når man mikser solskin, bøgetræer, erhvervsfolk – og Justin Bieber?

Og konklusionen var klar: Det får man en rigtig god cocktail ud af.

Det blev en rigtig dejlig dag med velkomstbobler hos Sparekassen Kronjylland, guidet rundvisning på festivalpladsen, dejlig mad i VIPPEN og masser af god musik og skøn stemning.

Intuition i ledelse med Mette Møller

- og Cabaret på Aarhus Teater

I en fyldt Kampmannsal satte erhvervspsykolog Mette Møller netværket i stævne til et spændende oplæg om intuition i ledelse. Det var interessant at høre, hvordan selv topledere oplever stigende accept af at træffe beslutninger på baggrund af deres intuition. For bare få år siden, ville det have været utænkeligt at sige højt, fordi det ville blive betragtet som useriøst, at lytte til mavefornemmelsen. Men sådan er det ikke mere.

Mette havde inviteret tre paneldeltagere med til at fortælle deres personlige historier om at lytte til intuitionen som leder. Deltagerne var direktør i CABI Mette Rønnau, Mayor Appeal Director i Børns Vilkår Flemming Dybbøl og bestyrelsesformand Christian Mathiasen. Alle tre havde forskellige erfaringer med og perspektiver på at bruge deres intuition aktivt i deres arbejde. Eksempelvis nævnte Christian Mathiasen, at når han har ansat en ny medarbejder, har han samlet masser af fakta i form af interview, test og praktiske opgaver, men til slut har han altid spurgt: “Hvad siger mavefornemmelsen”?”.

Oplægget gav grobund for nogle interessante snakke rundt om ved bordene under den efterfølgende middag. Til slut kom Sascha Dupont og introducerede aftenens forestilling, Cabaret, som vi rundede aftenen af med at se på Aarhus Teater.

PowerPoint i verdensklasse

- med Kenn Hansen

“Enhver idiot kan gøre ting komplekse, men det kræver et geni at gøre det enkelt.” Det var Kenn Hansens basslinje i fht. at levere gode, modtagervenlige og interessante præsentationer. Han delte guldkorn ud om alt fra opbygning af en perfekt præsentation til tips & tricks om smarte genveje i PowerPoint, og hvordan du brænder igennem online. Det var super inspirerende – og rammende – for det var nok ikke alle, der kunne sige sig fri for at lave nogle de klassiske “fejl” han pinpointede. Efter Kenns oplægs fortsatte vi aftenen med netværk over dejlig mad og vin i det nye tårn hos Systematic.

Poul Due Jensen

- Grundfos' CEO og Koncernchef

“Hvis der på min gravsten kunne stå, at jeg har været med til at levere vand til 300 mio. mennesker, der mangler. Så vil jeg være tilfreds.” Det var udmeldingen fra Poul Due Jensen, da han i går holdt oplæg i Business Club Aarhus, og bl.a. talte om, hvilket aftryk han gerne vil sætte i verden.

Poul Due Jensen var særdeles veloplagt, meget nærværende, ærlig og energifyldt, og man fornemmede tydeligt, at han virkelig brænder for Grundfos. Han delte sine visioner for virksomheden, og hvad han har fokus på som 3. generation i familievirksomheden. Afslutningsvis delte han nogle af de dilemmaer, Grundfos står i i øjeblikket pga. krigen i Ukraine, og det gav grobund for nogle rigtig gode debatter rundt om ved bordene.

Efter oplægget fortsatte vi snakken over en lækker middag i Novicells flotte lokaler.

Forårskur med Steffen Brandt

Stemningen var helt i top da +100 medlemmer af klubben mødtes til Forårskur med Steffen Brandt. Stef …

Stemningen var helt i top da +100 medlemmer af klubben mødtes til Forårskur med Steffen Brandt. Steffen var i sit es, og strøede om sig med både anekdoter, charmerende jysk humor og TV2 hits, så det efterhånden kneb for de mange deltagere at blive siddende på stolene. Efter Steffens musikalske oplæg fortsatte vi aftenen med højt humør og networking i Dypångs lækre lokaler.

Lisbeth Knudsen

- vilde problemer og vilde visioner

Altid top-kompetente Lisbeth Knudsen var på besøg i Business Club Aarhus d. 1. februar, hvor hun gav et indspark på hvilke udfordringer og muligheder, der venter os de kommende år. Hun fremhævende bl.a.:

 • Bæredygtighed og grøn omstilling. Her understregede hun, at opgaven starter hos ledelsen, men at vi har en fordel i den store opbakning fra de unge medarbejdere.
 • Digitalisering og det digitalt forandrede samfund. Her kommer der til at blive mange flere situationer, hvor mennesker og maskiner arbejder sammen på en langt mere integreret måde end i dag. Det er i den sammenhæng vigtigt at huske, at hemmeligheden ved at lykkes digitalt er analog. Med analogt menes mennesker.
 • Mennesker og ressourcer. Det største problem bliver ikke manglen på penge, men manglen på hænder og hoveder. Eksempelvis nævnte hun at der i 2030 forventes at være behov for 44.000 flere medarbejdere end i dag, hvis serviceniveauet skal opretholdes.

Således opløftede – eller i hvert fald klogere – nød vi en lækker middag hos NIRAS, mens der livligt blev drøftet de mange scenarier, som Lisbeth havde givet bolden op til.

Rasmus Ankersen

- Spring over, hvor gærdet er højest

Rasmus Ankersen leverede et fyrværkeri af et foredrag, da han torsdag holdt oplæg i Business Club Aarhus. Det var super skarpt, velunderbygget og velleveret.

Temaet var fastholdelse af succes, talentudvikling og high-performance, som han havde en masse spændende pointer omkring – ikke mindst i fht. hvad det er, der driver et talent fremad, og hvordan man spotter et talent og gøder det. Virkelig interessant og tankevækkende.

Efter foredraget nød vi en lækker middag på Erhvervsakademi Aarhus, mens der blev netværket og snakket rundt om ved bordene.

Paradokser i ledelse

- med Lotte Lüscher

Onsdag havde klubben besøg af en rockstjerne inden for “paradoksledelse” – nemlig erhvervspsykolog Lotte Lüscher.

Lotte holdt et videns pakket, velformidlet og lærerigt foredrag om de svære paradokser, som man står i som leder. Hun illustrerede paradokserne meget godt med en metafor om et balance bræt, som man skal holde i skak, så man ikke tipper for meget til hverken den ene eller anden side. Lotte inddrog deltagerne, så der opstod en stærk energi i rummet, hvor der blev diskuteret og sparret på kryds og tværs omkring de mange paradokser fra deltagernes egen hverdag.

Efter foredraget spiste vi en lækker middag i Hotel GUESTaparts lækre restaurant.

Har du lyst til at se Lottes præsentation, kan du hente den her: Paradokser i lederskabet.

Anne Linnet teaterkoncert

- og Birgitte Dam med Bliv den man lytter til

Birgitte Dam Jensen delte i den grad guldkorn ud om, hvordan man leverer en fængende præsentation og “bliver den man lytter til”, da hun i går besøgte Business Club Aarhus. Det var skarpt, kompetent og velleveret. Og så mestrede hun selv, alle de præsentationsgreb, hun hun lærte os. Hun havde mange interessante og lærerige pointer, som hun havde kogt ind til disse fem konkrete råd:

 • STIL DIG CENTRALT – OG STÅ GODT
 • SKAB KONTAKT
 • DET ER MODTAGER DET HANDLER OM – IKKE DIG
 • BRUG DIN HUKOMMELSE – IKKE POWERPOINT
 • VÆR NÆRVÆRENDE

Måske ikke rocket science – men det er tankevækkende, hvor mange af os, der alligevel oplever præsentationer, der mangler fokus på de fem grundregler.

Efter foredraget fortsatte vi aftenen med en lækker middag i Kampmannsalen – med masser af mulighed for netværk – og en imponerende Anne Linnet teaterkoncert på Aarhus Teater.

Henrik Lind

- CEO for Lind Invest

Henrik Lind, CEO for Lind Invest, leverede i går et virkelig stærkt og nærværende foredrag i Business Club Aarhus. Næsten 100 medlemmer fik mulighed for at høre ham fortælle sin meget personlige historie om sin opvækst, sin karriere, salget af livsværket, Danske Commodities, og de succeser og fiaskoer, der har rundet ham undervejs. Modigt, ærligt og enormt fængende.

“Det er det bedste foredrag jeg har været til endnu i Business Club Aarhus”, var feed-backen fra et af medlemmerne efter oplægget. Og det var virkelig et særligt foredrag, der rummede et sjældent nærvær og nerve.

Fatale forandringer

- med Christian Ørsted

Stemningen var helt i top da ca. 110 medlemmer af Business Club Aarhus mødtes i Hermans i Tivoli Friheden for første gang i lang tid. Anledningen var foredraget “Fatale forandringer” med ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted. Christian var forberedt til fingerspidserne og leverede et intenst, tempofyldt, interessant og fagligt velfunderet oplæg, hvor han prikkede til vores tilgang til forandringer. Han mener nemlig ikke, at modstand mod forandringer er en naturlov, men at modstanden opstår af psykologisk utryghed som følge af ledere man ikke har tillid til, trusler mod jobstatus, manglende indflydelse, frygt for at fejle m.v.

Foredraget gav afsæt til nogle gode snakke over et glas vin og en middag, som blev serveret efter foredraget.

Du kan hente Christian Ørsteds slides her.

Svend Brinkmann

- "Gå glip"

Et ældre ægtepar sidder sammen på en bænk. Manden kikker på konen og spørger: “Synes du vi er gået glip af meget?” Til det svarer konen: “Ja. Heldigvis”.

Det billede startede Svend Brinkmann sit foredrag “Gå glip” med, da han en lun sommeraften holdt oplægget “Gå glip” for ca. 100 medlemmer af Business Club Aarhus. Og det illustrerede på fineste vis, essensen af hans opfordring til at begynde at lede efter værdien i det simple og enkle.

Han begrundede sin opfordring til at gå glip af noget mere med argumenter fra både den politiske, eksistentielle, etiske, psykologiske og æstetiske lejr, så deltagerne fik masser af argumenter med på vejen til at kaste sig ud i begrænsningens kunst.

Efter foredraget blev der serveret lækker mad og vin i Centralværkstedets smukke rammer, mens der blev snakket og netværket rundt ved bordene.

Jyllands-Postens chefredaktør

Jacob Nybroe

Jyllands-Posten chefredaktør, Jacob Nybroe, tog veloplagt imod medlemmerne af Business Club Aarhus i avisens flotte, nye mediehus på havnen i Aarhus. “I er faktisk de allerførste gæster, vi har til et stort arrangement”, fortalte han, og man mærkede tydeligt hans glæde ved endelig at kunne bruge huset til det, der er tanken med det – nemlig at kunne invitere folk inden for og komme tættere på livet i byen.

Jacob fortalte begejstret om ambitionerne for avisen, om fremtidens mediebillede, “fake-news”, de udfordringer han ser hos Jyllands-Posten og medierne generelt og rundende til sidst oplægget af med at åbne for en debat om sexisme.

Det var hele tiden en meget åben, interesseret og skarp chefredaktør, der indbød til dialog og til gengæld fik med masser interaktion og spørgsmål fra deltagerne.

Efter oplægget blev vi vist rundt i huset inden for og sluttede af med en lækker middag på øverste etage med udsigt over havnen.

Business Dating

- nu med visir og håndsprit

Det blev en formiddag med masser af god stemning og høj energi, da vi holdt Business Dating i Business Club Aarhus i dag. For første gang bevæbnet med mundbind, visir og håndsprit, så vi kunne overholde alle retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Det gik heldigvis uproblematisk, og det var dejligt at mærke engagementet fra alle deltagerne i fht. at få det til at lykkes både at netværke og passe på sig selv og hinanden.

Inden vi nåede til selve Business Datingen fyrede skuespiller og performancetræner, Dorthe Hansen Carlsen, op under os med sit inspirerende og lærerige foredrag “Ta’ scenen og brænd igennem¨.

Du kan hente Dorthes præsentation her og hendes pitchmodel her.